Vad är Beloved?

Måste allting handla om posering?

Det måste finnas något mer än det här.

Att fotografera människor har alltid varit min främsta inriktning. Det ligger mig varmt om hjärtat, Sedan dag ett när jag knäppte mina första kort så har jag alltid undrat "Hur berättar jag genom en bild, hur personen framför mig är, utan att använda ord? Måste allting handla om posering? Det måste finnas något mer än det här?" 

I flera år har jag använt mig utav just posering i mina bilder och att instruera dem jag fotograferat. Men under resans gång har nyfikenhet i framgång och utveckling alltid varit viktigt. Att kunna förkovra sig för att uppnå det resultat jag tänkt mig i mina bilder.

Det jag märkte väldigt snabbt när jag arbetade som Modefotograf på Östermalm var att just det arbetssättet inte passade mig fullt ut. Mode handlar just om bara posering, medan i porträtt kan man kombinera det. Därför ville jag ta fotograferingen till en ny nivå där jag hittar större möjlighet att få personerna framför kameran att känna sig bekväma.

Jag skulle vilja berätta mer ingående om vad Beloved-tekniken är och varför man använder den. 

BELOVED skapades av Kanadensaren Jesh The Rox. För att citera honom så beskriver han det som "en interaktion mellan människor".

Fotografering är så mycket mer än inställningar på en kamera eller ljussättning, ibland kan vi lätt fastna i att tro att det är allt. För som fotograf behöver man också veta hur man får personerna framför kameran att känna sig bekväma och naturliga. Det finns bara en av oss, och du själv är den enda som är bra på att vara du. Det är det som man vill locka fram med Beloved-tekniken, att framhäva den du är. Inte bara hur du ser ut.

Jag använder mig av denna teknik vid bröllop- och parfoto (vid gravidfotografering gör jag inte det) och det fungerar utmärkt!

När ni blir fotograferade av mig så kommer jag inte ställa upp er och be er att le in i kameran, utan jag kombinerar istället poser med denna teknik. Ni kommer att få små "uppgifter" av mig där ni helt kommer att koppla bort kameran och istället fokusera på varandra. Detta är en teknik som fungerar väldigt bra på personer som känner att dem inte är vana att stå framför kameran eller som tycker att det är en gnutta jobbigt och obekvämt. Att bli fotograferad ska vara roligt, och det kommer vi att ha tillsammans vid mina fotograferingar! 

 

Innan fotograferingen så kommer jag alltid med förslag på plats där fotograferingen ska ske. Om ni själva vill bestämma så kör vi på det!

Det viktiga är era önskemål. Vid bröllopsfotografering erbjuder jag alltid ett möte innan där vi går igenom dagens upplägg för er stora dag och vad som passar er bäst.

Tillbaka till toppen

@2019 Carolina Lundström. Alla rättigheter förbehållna.

Bröllop & Porträttfotograf

Innehar F-skatt